Couperose laserbehandeling - Huid en Haar Clinics
21860
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21860,theme-stockholm,woocommerce-no-js,,select-child-theme-ver-3.7.1485254937,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Couperose laserbehandeling

Snel resultaat

Verwijde rose en/of blauwe bloedvaatjes

Couperose is een huidaandoening die bestaat uit vele verwijde rode en/of blauwe bloedvaatjes op de wangen, neus en de kin. Indien ze als cosmetisch storend worden ervaren is laserbehandeling een optie.

De laser geeft een bepaalde straling licht af die diep doordringt in de huid. De hemoglobine (rode kleurstof in het bloed) absorbeert deze straling waardoor verhitting in het vaatje ontstaat. Tegelijkertijd wordt de huid gekoeld waardoor het omringende weefsel wordt beschermd. De verhitting in het vat zorgt er voor dat het vaatje wordt dicht geschroeid. Het vaatje is beschadigd en niet meer bruikbaar. Het lichaam ruimt het vervolgens vanzelf op. Afhankelijk van de hoeveelheid vaatjes duurt een behandeling 10 tot 30 minuten. Direct na de behandeling is de huid rood en kan wat gezwollen zijn. Dit is normaal en trekt na enkele uren vanzelf weg. Vaak zie je meteen na de behandeling dat de vaatjes zijn verminderd. Na 3 weken is de huid volledig hersteld en ziet u het uiteindelijke resultaat. Voor een zo optimaal mogelijk resultaat zijn er 3-5 behandelingen nodig met een tussenpoos van 3 weken.
Na de behandeling is het van belang om de gelaserde gebieden te beschermen tegen UV-straling door het gebruik van een zonnecreme met een SPF 30 of hoger. Dit om nieuwe couperose en pigmentvlekken te voorkomen.
Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor u? Maak via de website een afspraak voor een intake. Tijdens de intakekrijgt u hier meer voorlichting over.

couperose laser

Een schone, gezonde huid