Huidverzorging - Huid en Haar Clinics
21823
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21823,theme-stockholm,woocommerce-no-js,,select-child-theme-ver-3.7.1485254937,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Huidverzorging

Door Face mapping

Beter begrip

Om je huid beter te begrijpen en te verzorgen kun je face mapping toepassen. Face mapping is een huidanalyse waarbij je gezicht in veertien zones wordt verdeeld met elk haar eigen potentiële problemen en behoeftes.

  • Zone 1 en 3 zijn gevestigd op het voorhoofd. Op het voorhoofd kunnen zich gemakkelijk verstoppingen en puistjes vestigen. Dit kan bijvoorbeeld komen door haarproducten die op de huid terecht komen, zoals vettige wax. Maar het kan ook komen doordat de huid op dat gebied niet goed genoeg wordt gereinigd. In de Chinese Diagnose wordt deze zone gezien als reflexzone van de blaas en het spijsverteringskanaal. Mocht je op deze plek veel onzuiverheden hebben, kan het betekenen dat je lichaam behoefte heeft aan meer natuurlijke voeding en dat je meer water moet drinken.
  • Zone 2 is het gebied tussen de wenkbrauwen. Dit gebied staat in verbinding met de lever. Roodheid, schilfertjes en onzuiverheden in dit gebied kunnen betekenen dat je te veel alcohol hebt gedronken, te vet hebt gegeten of misschien allergisch bent voor bepaalde etenswaren.
  • Zone 4 en 10 bevinden zich bij de oren. Onzuiverheden voor of achter de oren kunnen komen door achtergebleven shampoo-resten. Volgens de Chinese Diagnose staan de oren in verbinding met de nieren. Wanneer je oren warm en rood zijn, kan het betekenen dat je meer water moet drinken en minder alcohol en cafeïne tot je moet nemen.
  • Zone 5 en 9 zijn de wangen. De wangen staan in verbinding met de longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben in dit gebied dan ook vaak last van adertjes of andere onzuiverheden. Een verkoudheid kan ook irritaties in dit gebied veroorzaken.
  • Zone 6 en 8 is de huid rond de ogen. In dit gebied komen vaak gerstekorrels, wallen en lijntjes voor. De donkere kringen zijn vaak erfelijk bepaald maar kunnen worden verergerd als je te weinig water drinkt of slaaptekort hebt.
  • Zone 7 is het gebied rondom de neus. Een rode neus kan duiden op een verhoogde bloeddruk. Mee-eters rond de bovenlip kunnen komen door veelvuldig gebruik van vette lipproducten, waardoor de poriën in dat gebied verstopt raken. Pigmentatie of overbeharing rondom de bovenlip kunnen te maken hebben met hormoonschommelingen.
  • Op de zones 11 en 13 kunnen onzuiverheden en ontstekingen voorkomen die ontstaan door hormonen. Bij vrouwen komt het rond de menstruatie vaak voor dat ze in die gebieden veel onzuiverheden hebben. Ontstekingen rond de kaaklijn kunnen komen door stress en spanningen.
  • Zone 12 is de kin. Overmatige haargroei op deze plek kan komen door hormoonschommelingen die zijn ontstaan door stress. Heb je veel onzuiverheden op je kin? Dan zou dit kunnen komen door darmklachten. De kin staat namelijk in verbinding met de darmen.
  • Zone 14: de hals. In de hals kunnen vaak rode bultjes en irritaties ontstaan als gevolg van een verhoogd stressgehalte. Pigmentvlekken in de hals kunnen komen door het gebruik van parfum in de hals. Er wordt aangeraden om de parfum in het haar te spuiten in plaats van in de hals. Bovendien blijft het dan stukken langer hangen! Win-winsituatie!

facemapping

Een schone, gezonde huid