Melasma - Huid en Haar Clinics
21747
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21747,theme-stockholm,woocommerce-no-js,,select-child-theme-ver-3.7.1485254937,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Melasma

Donkere vlekken door hormonen in combinatie met UV-straling

Ook wel chloasma of zwangerschapsmasker

Deze pigmentstoornis, welke meestal voorkomt bij vrouwen, kan ontstaan gedurende de zwangerschap of door het gebruik van anticonceptie. Vaak zijn hormonen in combinatie met de zon of zonnebank (UV-straling) de veroorzakers voor het ontstaan van pigment. Het gaat hierbij om donkerbruine vlekken die matig tot scherp begrenst zijn en grillige van vorm. Als een maskertje komen ze met name voor op het voorhoofd, wangen, slapen en de bovenlip. Vaak kleuren de plekken in de zomer, door UV-straling, donkerder en worden ze in de winter vaak weer wat lichter.

Behandelingen bij Huid en Haar Clinics

Zonprotectie

Om te voorkomen dat het pigment donkerder wordt adviseren wij om het hele jaar door een hoge beschermingsfactor te gebruiken waar zowel een UV-A als een UV-B filter in zit en een minimale SPF van 30. Bij HHC kunnen wij u een geschikte dagcrème met SPF adviseren welke geschikt is voor uw huidtype.

Medische peeling

Wanneer het pigment oppervlakkig in de huid gelegen is dan kan dat bij HHC door middel van een medische peeling opgelicht worden. Een medische peeling is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende concentraties zuren. Deze zuren zorgen ervoor dat de bovenste laag van de epidermis wordt verwijderd. Hierdoor wordt de collageen synthese gestimuleerd en de huid versterkt.
Het is belangrijk om de huid gedurende de dagen direct na peeling goed te verzorgen met de thuisbehandelingsproducten die u door ons geadviseerd heeft gekregen. Lees meer over de Medische Peeling.

Fractional Skin Resurfacing Laser


Sinds 2008 werkt Huid en Haar Clinics als één van de eerste klinieken met de Fractional laser. Tijdens de behandeling wordt met een laser op elke vierkante centimeter huid 200 tot 300 gaatjes, met een doorsnede van 0,1 mm, tot een diepte van 1 mm in de huid gebrand. Deze gaatjes herstellen snel omdat ze zijn omgeven door gezonde basishuidcellen. De behandeling kent nauwelijks bijwerkingen en het resultaat is groot. De behandeling is zeer cliëntvriendelijk te noemen. Huid en Haar Clinics werkt met de Rolls Royce onder de Fractional lasers.
Indicaties:

  • huidverjonging
  • rimpels
  • (acne) littekens
  • striae
  • pigmentvlekken
melasma

Een schone, gezonde huid