Pigmentlaser - Huid en Haar Clinics
21872
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21872,theme-stockholm,woocommerce-no-js,,select-child-theme-ver-3.7.1485254937,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Pigmentlaser

Twee soorten lasers

Afhankelijk van de diepte

Bij Huid en Haar Clinics kunnen pigmentvlekken door middel van twee soorten lasers verwijderd worden. Het is afhankelijk van de diepte van het pigment welke laser de voorkeur heeft.
IPL
IPL produceert een geconcentreerde lichtstraal welke geabsorbeerd wordt door de pigmentcellen. Hierdoor is er geen kans op schade aan de rest van de huid. De geconcentreerde lichtstaal wordt in de pigmentlaag omgezet in warmte. Het pigment valt uiteen in microscopisch kleine deeltjes die door het lichaam zelf afgevoerd kunnen worden. De korte lichtflits is te vergelijken met een elastiek dat tegen de huid wordt geschoten. Dit gevoel duurt zo kort dat de behandeling meestal goed wordt verdragen en de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Er zijn gemiddeld drie tot vijf behandelingen nodig met een tussenpoos van vier weken.
Fractional laser
Pigmentvlekken kunnen behandeld worden middels de fractional laser. Deze laser werkt op een golflengte van 1550 nm. De werking van de laser berust op het schieten van microbeams (minuscule gaatjes) van ongeveer één millimeter diep in de huid. Ze dringen diep door in de huid om het pigment af te breken.

Erbium Yag Laser
Wanneer het pigment toch dieper in de huid gelegen ligt kan deze laser op een golflengte van 2940 nm het pigment afbreken.

Bent u benieuwd welke laser bij u ingezet kan worden? Maak via onze website een afspraak voor een intake. Tijdens de intake krijgt u hier meer voorlichting over.

pigmentlaser

Een schone, gezonde huid