Rosacea - Huid en Haar Clinics
21726
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21726,theme-stockholm,woocommerce-no-js,,select-child-theme-ver-3.7.1485254937,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Rosacea

Een vlindervormige roodheid

Rosacea, zo rood als een roos

Deze aandoening betekent letterlijk “zo rood als een roos” en komt meestal voor bij vrouwen tussen de 30 en de 50 jaar. Deze aandoening kenmerkt zich als een vlindervormige roodheid verspreid in het gezicht waarbij de wangen neus, voorhoofd en kin zijn aangedaan. Vaak zie je op deze plekken verwijde bloedvaatjes (teleangiëctastieën). Wanneer de rosacea wat ernstiger is kan het zijn dat er ook puistjes zichtbaar zijn. Kenmerkend is dat bij deze huidaandoening geen mee-eters zichtbaar zijn. Bij mannen komt deze aandoening meestal alleen voor op de neus, dan heet deze aandoening Rhinophyna. Bepaalde voedingsmiddelen of omgevingsfactoren kunnen de aandoening verergeren zoals: alcohol, pittige kruiden, extreem warm of kou, hormonen, stress of medicatie.

De rode bloedvaatjes die in het gezicht aanwezig zijn, ook wel couperose genoemd, kunnen cosmetisch storend zijn. Bij Huid en Haar Clinics kunnen wij deze roodheid door middel van verschillende vaatlasers effectief verminderen/ verwijderen.

Boek nu online
Rosacea

Heb je nog vragen?