Schimmelnagels - Huid en Haar Clinics
21765
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21765,theme-stockholm,woocommerce-no-js,,select-child-theme-ver-3.7.1485254937,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Schimmelnagels

Een verdikte, verkleurde en brokkelige nagel

Schimmelinfectie die in de nagel groeit

De meeste schimmelnagels (98%) zijn aan de voeten te vinden, schimmelinfecties aan de vingernagels zijn zeldzaam. De voeten kunnen besmet raken met een schimmel door met blote voeten rond te lopen in kleedkamers, douche ruimten, sportclubs, zwembaden, sauna’s, enzovoort. De schimmels kunnen zowel de huid als de nagels infecteren. Schimmelsporen kunnen ook in leven blijven in schoenen en van daaruit weer de huid besmetten.

Tijdens de behandeling wordt er eerst gebruikt gemaakt een diode laser. Door de warmte van de laser worden de schimmels vernietigd. Door de behandeling zal het nagelbed en de omliggende huid niet beschadigd worden. Na verloop van tijd zal het door de schimmel beschadigde deel van de nagel uitgroeien en wordt het vervangen door een gezonde nagel. De laserbehandeling kan in alle stadia van de infectie toegepast worden en heeft geen bijwerkingen zoals medicijnen. Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de schimmelnagel.

Een schone, gezonde huid